Administering the Oracle Scheduler - Placement questions

Administering the Oracle Scheduler - Placement questions


1) Using oracle scheduler you have scheduled two jobs, JOB_A and JOB_B, to run at 9:00 p.m every friday. You want both the jobs to use a single resource plan, weekend_plan. Which task must have already been performed to enable you to achieve this objective?

A) A window must have been created with the WEEKEND_PLAN resource plan
B) A program must have been created with the WEEKEND_PLAN resource plan
C) A job class must have been created with the WEEKEND_PLAN resource plan
D) A window group must have been created with the WEEKEND_PLAN resource plan
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) A window must have been created with the WEEKEND_PLAN resource plan




2) While creating a scheduler window using the DBMS_SCHEDULER package, a user logged in as DBMGR gets the error message “insufficient privileges”. Which two commands would you use to resolve this error?

A) GRANT dba TO dbmgr;
B) GRANT connects TO dbmgr;
C) GRANT resource TO dbmgr;
D) GRANT hs_admin_role TO dbmgr;
E) GRANT manages scheduler TO dbmgr;
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) GRANT hs_admin_role TO dbmgr;




3) You are using the backup scheduler in Enterprise Manager (EM) to schedule a backup of your database. Which type of script does the backup scheduler generate?

A) SQL script
B) PL/SQL script
C) Operating System (OS) script
D) Enterprise Manager (EM) script
E) Recovery Manager (RMAN) script
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Recovery Manager (RMAN) script




4) If you want the user APP_DBA to administer the oracle database from a remote machine .APP_DBA is granted the SYSDBA privilege to perform administrative tasks on the database. Which file is used by the Oracle database server to authenticate APP_DBA?

A) Control file
B) Password file
C) Listener controller file
D) Control file and password file
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Password file




5) Are Object and system privileges not granted using regular SQL grant syntax?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




6) For setting Scheduler Attributes, which of the following attributes are used?

A) Default_timezone
B) Log_history
C) Max_job_slave_processes
D) Event_expiry_time
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




7) For setting scheduler attribute, which attribute enables you to control the amount of logging in the Scheduler performs?

A) Default_timezone
B) Log_history
C) Max_job_slave_processes
D) Event_expiry_time
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Log_history




8) In viewing scheduler information which view shows “completed window runs”?

A) *_scheduler_windows
B) *_scheduler_window_log
C) *_scheduler_window_details
D) *_scheduler_window_groups
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) *_scheduler_window_details




9) In viewing Scheduler information, which view shows the state of information on all jobs that are currently being run?

A) *_scheduler_running_jobs
B) *_scheduler_job_run_details
C) *_scheduler_windows
D) *_scheduler_job_classes
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) *_scheduler_running_jobs




10) You can check a job state by issuing which method for the job that was scheduled to run once and complete successfully.

A) Succeeded
B) Retry Scheduled
C) Scheduled
D) Chain_stalled
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Succeeded




11) In controlling the job logging, which class is used for the scheduler to write detailed information to the job log for all runs of each job in this class?

A) DBMS_SCHEDULER.LOGGING_RUNS
B) DBMS_SCHEDULER.LOGGING_FULL
C) DBMS_SCHEDULER.LOGGING_OFF
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) DBMS_SCHEDULER.LOGGING_RUNS




12) In scheduler privileges which privilege enables you to create, alter, and drop jobs, chains, schedules, and programs in any schema except SYS? This privilege is very powerful and should be used with care because it allows the grantee to execute code as any other user.

A) Create any job
B) Create external job
C) Create job
D) Execute any program
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Create any job




13) ___________ privilege can only be granted for programs, chains, and job classes. It enables you to create a job that runs with the program, chain, or job class. It also enables you to view object attributes

A) Alter
B) All
C) Execute
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Execute




14) A job can become disabled for which of the following reasons?

A) The job was manually disabled
B) The job class it belongs to was dropped
C) The program, chain, or schedule that it points to was dropped
D) A window or window group is its schedule and the window or window group is dropped
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above



Post your comment

You may like