Conducting Marketing Research & Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 2

Conducting Marketing Research and Forecasting Demand - MCQs with answers - Part 2


The Marketing Research Process

1. Developing marketing research plan involves decisions on the

a) Data sources and research approaches
b) Research instruments and sampling plan
c) Contact Methods
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



2. Researchers usually start their investigations by examining ________ to see whether the problems can be partly or wholly solved without collecting ____________.

a) Secondary data, primary data
b) Primary data, secondary data
c) Secondary data, tertiary data
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Secondary data, primary data



3. In a marketing research process, primary data can be collected through

a) Observation and focus groups
b) Surveys and behavioral data
c) Experiments
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



4. ____________- is a particular observational research approach that uses tools and concepts from anthropology and other social science disciplines to provide deep understanding of how people live and work.

a) Ethnics research
b) Ethnographic research
c) Autoethnographic research
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Ethnographic research



5. In ____________, there is a gathering of six to ten people who are invited to spend a few hours with a skilled moderator in order to discuss a service, product, organization or any other marketing entity.

a) Ethnographic research
b) Focus Group research
c) Survey Research
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Focus Group research



6. Marketing and Research team, known as MART is a specialist in conducting __________ market research.

a) Rural
b) Urban
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Rural



7. ________ allows marketers to observe how and why consumers accept or reject concepts, ideas or any specific notion.

a) Service groups
b) Focus Groups
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Focus Groups



8. __________ specifies all the possible answers and provides answers that are easier to interpret and tabulate.

a) Closed-end questions
b) Open-end questions
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Closed-end questions



9. Qualitative Research Techniques are relatively _______- measurement approaches that permit a range of possible responses.

a) Structured
b) Unstructured
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Unstructured



10. _____________ can measure the interest or emotions aroused by exposure to a specific ad or picture.

a) Galvanometers
b) Tachistoscope
c) Eye cameras
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Galvanometers


Post your comment

You may like