Daily Vocabulary practice test - Oct 02, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 02, 2014


Directions: - Choose the alternative which most nearly means opposite of the given word.

Q1. Meaningful

1. purposeful
2. hypothetical
3. Insufficient
4. Insignificant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Insignificant




Q2. Adaptable

1. Inflexible
2. unhealthy
3. egocentric
4. fractious
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Inflexible




Q3. Massive

1. Elementary
2. Small
3. Quite
4. flimsy
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Small




Q4. Unstable

1. Fixed
2. Phenomenal
3. Practical
4. Capable
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Fixed




Q5. Hefty

1. Vapid
2. Lightweight
3. Shapely
4. Flat
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lightweight




Q6. Crucial

1. Unessential
2. Inexact
3. Unexciting
4. Unstimulating
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unessential




Q7. Prohibit

1. forbid
2. Conflict
3. Permit
4. Constrain
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Permit




Q8. Extend

1. Pronounce
2. Advance
3. Install
4. Retract
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Retract




Q9. Preserve

1. Dissimilar
2. Discriminate
3. Hide
4. Destroy
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Destroy




Q10. Fruitful

1. Permeable
2. Distinctive
3. Isolated
4. Barren
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Barren




Q11. Summon

1. Abridge
2. Misery
3. Embrace
4. Send away
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Send away




Q12. Terminate

1. Carry out
2. Begin
3. Accommodate
4. Amalgamate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Begin




Q13. Vigour

1. Discriminate
2. Defeat
3. Weakness
4. Nostalgia
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Weakness




Q14. Whim

1. Impulse
2. Serious purpose
3. Urge
4. Notion
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Serious purpose




Q15. Warranted

1. Incredible
2. Undetermined
3. Unjustified
4. Vindicate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Unjustified



Post your comment

You may like