Daily Vocabulary practice test - Oct 03, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 03, 2014

Choose the word closest in meaning to the given word.
1. Paroxysm

a.) paralysis
b.) fear
c.) spasm
d.) furore

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) spasm




2. Maschismo

a.) good looks
b.) arrogance
c.) exaggerated masculinity
d.) male chauvinism

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) exaggerated masculinity




3. Sedate

a.) shy
b.) calm
c.) impressive
d.) compassion

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) calm




4. Nomenclature

a.) class
b.) name
c.) species
d.) terminology

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) terminology




5. Straddle

a.) wander
b.) tie up
c.) to halt
d.) have one leg on either side of.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) have one leg on either side of.




6. Eccentric

a.) egoist
b.) unconventional
c.) traditional
d.) abnormal

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) unconventional




7. Decelerate

a.) to slow down
b.) to decrease
c.) to destroy
d.) free

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) to slow down




8. Temerity

a.) ruthless
b.) recklessness
c.) hardship
d.) fecundity

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) recklessness




9. Blandishment

a.) flattery
b.) aloofness
c.) showing off
d.) nullify

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) flattery




10. Prognosis

a.) preface
b.) identify a disease
c.) forecast
d.) presume

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) forecast




Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


11. Ballistics : Projectiles

a.) Entomology : Insects
b.) Aeronautics : Satellites
c.) Oneirology : Dreams
d.) Orthopedics : Musculoskeletal system

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Aeronautics : Satellites




12. Woollen : Cold

a.) Seat belt : Car
b.) Knee guards : Skating
c.) Cotton: Hot
d.) Socks : Shoes

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Cotton: Hot




13. Reindeer : Fawn

a.) Goldfish : Fingerling
b.) Monkey : baby
c.) Bear : Pooh
d.) Tom : Jerry

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Goldfish : Fingerling



Post your comment

You may like