Daily Vocabulary practice test - Oct 06, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 06, 2014


Directions: - Choose the alternative which is closest in meaning to the given word.

Q1. Pugnacious

1. Cosy
2. Obstinate
3. Tenacious
4. Combative
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Combative




Q2. Rankle

1. Baffle
2. Distort
3. Irritate
4. Bewilder
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Irritate




Q3. Grapple

1. Wrestle
2. Amaze
3. Incite
4. Thrust
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Wrestle




Q4. Seethe

1. To sigh
2. Esteem
3. Fume
4. Cherish
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Fume




Q5. Nurture

1. To ripen
2. Indulge
3. Nourish
4. Mitigate
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Nourish




Q6. Inchoate

1. Movable
2. Embedded
3. Disordered
4. Undeveloped
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Undeveloped




Q7. Lariat

1. Distort
2. Burden
3. Leather
4. Lasso
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lasso




Q8. Arroyo

1. Colourful
2. Urge
3. Dry gulch
4. Poise
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Dry gulch




Q9. Hacienda

1. Copse
2. Incite
3. Ranch
4. Portal
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ranch




Q10. Fiasco

1. Fiesta
2. Lucky
3. Debacle
4. Scruple
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Debacle




Q11. Xenophobic

1. Fanatic
2. Cosmopolitan
3. Abhorrence
4. Chauvinistic
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Chauvinistic




Q12. Pedigree

1. Rare breed
2. Warrant
3. Diploma
4. Public record
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Rare breed




Q13. Hegemony

1. Government by the law
2. Mass migration
3. Self-government state
4. Dominance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Dominance




Q14. Imperialism

1. Empire - building
2. Arrogance
3. Aristocratic rule
4. Tyranny
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Empire - building




Q15. Plebiscite

1. Militant youth
2. Common people
3. Minority representation
4. Referendum
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Referendum


Post your comment

You may like