Daily Vocabulary practice test - Oct 27, 2014

Daily Vocabulary practice test – Oct 27, 2014


Directions: - Choose the pair of words which have a relationship between themselves similar to the relationship between the given pair of words.

Q1. Erase : record

1. Implement : order
2. Release : civilian
3. Ridicule : clown
4. Annihilate : life
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Annihilate : life




Q2. Fallacy : belief

1. Conclusion : accusation
2. Misnomer : name
3. Symptom : disease
4. Employee: representation
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Misnomer : name




Q3. Lion : cub

1. collie : dog
2. bush : tree
3. mare : horse
4. Bear : cub
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Bear : cub




Q4. Opaque: transparent

1. Dense: weight
2. Buoyant: air
3. tenet : belief
4. Watertight: permeable
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Watertight: permeable




Q5. Amorphous: shape

1. Obvious: confirmation
2. Emission : radiation
3. Nondescript: classification
4. Fugitive: escape
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Nondescript: classification




Q6. Luxury: sybarite

1. Student: teacher
2. Seclusion: hermit
3. Humble: modest
4. Official: anticipation
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Seclusion: hermit




Q7. Uproarious: hilarious

1. Strange: alarming
2. Outrageous: disgraceful
3. Anxious: serene
4. Employee: office
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Outrageous: disgraceful




Q8. Prescient: foresight

1. Obstinate: compliance
2. Oblivious: awareness
3. Assiduous: diligence
4. Renounced: preference
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Assiduous: diligence




Q9. Parachute: aeroplane

1. Trunk: tree
2. Lifeboat: ship
3. Knapsack: school
4. Elevator: floor
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lifeboat: ship




Q10. Pulse: heart

1. Pitch: music
2. Nerve: brain
3. Pressure: blood
4. Motor: engine
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pressure: blood


Post your comment

You may like