Data communication networks and reference models - Networking test

Data communication networks and reference models - Networking test

1) Which network has connectivity range up to 10 meters?

A) LAN
B) PAN
C) MAN
D) WAN
View Answer / Hide Answer

ANSWER: PAN




2) What is Unicode?

A) Represents symbol or characters used in any language
B) Only few languages are supported
C) Supports only few characters
D) Characters from A to Z
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Represents symbol or characters used in any language




3) Correct method for full duplex mode of communication

A) Both stations can transmit and receive data at the same time
B) One device can send other device can only accepts
C) One device sends and other device receives and vice versa
D) No of the above correct
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Both stations can transmit and receive data at the same time




4) Half duplex means data transferred and received but not at the same time

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




5) For data communications to occur, the communicating devices must be part of a communication system made up of a combination of?

a) WAN and LAN
b) Hardware and software
c) Full duplex and half duplex
d) All of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hardware and software




6) Data communications system depends on four fundamental characteristics.
Select the correct one from the list

A) receiver
B) Sender
C) Timeliness
D) Medium
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Timeliness




7) A data communications system has how many components

A) 4
B) 5
C) 6
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 5




8) 00 represented by which pixel

A) Black pixel
B) Light gray
C) White pixel
D) Dark gray pixel
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Black pixel




9) Select correct type of line configuration

A) Multipoint
b) Single point
c) Link
d) Dedicated point
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Multipoint




10) Time required for a message to travel from one device to another

A) Transit time
B) Dialogue time
c) Response time
d) Wait time
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Transit time




11) Select the wrong data communication system component

A) medium
b) Protocol
c) Receiver
D) Transits
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Transits




12) We often need more throughput and less delay

A) True
b) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




13) Star topology does not allow direct traffic between devices

A) True
b) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




14) If one link fails, only that link is affected. All other links remain active. Which topology does this?

A) Mesh topology
B) Star topology
c) Bus topology
D) Physical topology
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Star topology




15) OSI model means

a) Open systems interconnection
b) Operating system interconnection
c) Open source interconnection
d) Operating source interconnection
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Open systems interconnection


Post your comment

You may like