Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part I

Developing marketing strategies and plans - MCQs with answers - Part I


The Value Delivery Process

1. Marketing must develop strategies for a range of services and products ________ the organization.

a) Within
b) Outside
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Within



2. As per the Value Delivery Process

a) Marketing comes after planning
b) There is no need for marketing
c) Marketing comes at the beginning of planning
d) None of the above.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Marketing comes at the beginning of planning



3. The value creation and delivery sequence process place emphasis on:

a) Choosing the value
b) Providing the value
c) Communicating the value
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



4. The formula_______ is the essence of strategic marketing.

a) STP- Segmentation, Targeting, Positioning
b) CRM- Customer Relationship Management
c) TPD- Targeting, Positioning, Distribution
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) STP- Segmentation, Targeting, Positioning



5. Market Research and company self analysis is a part of

a) Value-developing process
b) Value-delivering process
c) Value-defining process
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Value-defining process



6. Michael Porter of Harvard has proposed the _______ as a tool for identifying ways to create more customer value.

a) Product chain
b) Value chain
c) Supply chain
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Value chain



7. The primary activities in a value chain includes

a) Inbound logistics and outbound logistics
b) Procurement and technology development
c) Human Resource Management
d) Firm Infrastructure.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Inbound logistics and outbound logistics



8. Value Delivery Network can be better defined as:

a) Value chain
b) Distribution chain
c) Supply chain
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Supply chain



9. The core competency of the famous company Nike is:

a) Manufacturing and shoe designing
b) Manufacturing and merchandising
c) Shoe designing and merchandising
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Shoe designing and merchandising


Post your comment

You may like