English Grammar and correct usage test - Dec 01, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 01, 2014


1. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. The passage is worst
b. Than any
c. Other passage
d. In the book
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The passage is worst




2. Fill in the blanks to complete the following sentence.

i. ________ I would not vote for the Republican Candidate.

a. If I am in America
b. If I had been American citizen
c. If I were an American citizen
d. Provided I were an American voter
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. If I were an American citizen




3. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. Sri Lanka has been
B. China's naval relationship with
C. Growing rapidly
D. In recently months

a. ABCD
b. BACD
c. DCBA
d. CBDA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. BACD




4. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. The head of a villager or a panchayat

a. Serpent
b. Zila Parishad
c. Gram Sabha
d. Sarpanch
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Sarpanch




5. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

S C H I S T
1 2 3 4 5 6

a. 123456
b. 654321
c. 456321
d. 123654
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 123456




6. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Humanitarian : Altruistic

a. Artist : Imitative
b. Host : Hospitable
c. Idealist : Cynical
d. Guest : Rude
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Host : Hospitable




7. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Blue – Blooded

a. To feel depressed
b. To approach
c. Of the nobility
d. To reveal
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Of the nobility




8. Choose the odd man out

a. Wise
b. Gentle
c. Honest
d. Rude
e. Arrogance
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Arrogance




9. Choose the correct synonym for the below given word.

COBBING

a. Clinch
b. Disregard
c. Forget
d. Ignore
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Clinch




10. Choose the correct antonym for the below given word.

SURRENDER

a. Acquiescence
b. Abdication
c. Victory
d. Appeasement
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Victory


Post your comment

You may like