English Grammar and correct usage test - Dec 04, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 04, 2014


1. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. Considering about his
b. Capabilities
c. He should
d. Have fared well
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Considering about his




2. Fill in the blanks to complete the following sentence.

i. Kamlapathi Tripathi was only the ________ head of the party, and was not consulted on any major issue.

a. Meaningless
b. Stolid
c. Inarticulate
d. Titular
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Titular




3. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. is revising the
B. security plan for
C. The Punjab government
D. Muharram processions

a. CABD
b. BACD
c. DCAB
d. BCDA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. CABD




4. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A Japanese dish consisting of slices of raw fish, served with sauce.

a. Sushi
b. Sashay
c. Sashimi
d. Sash
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Sashimi




5. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

G S R E A
1 2 3 4 5

a. 25314
b. 12345
c. 54123
d. 23145
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. 25314




6. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Sneer : Contempt

a. Snarl : Restlessness
b. Mourn : Frustration
c. Grimace : Pain
d. Joke : Happiness
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Grimace : Pain




7. Choose the correct synonym for the below given word.

SARDONIC

a. Calm
b. Acerbic
c. Kind
d. Nice
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Acerbic




8. Choose the odd man out

a. Cygnus
b. Orion
c. Scorpio
d. Cassiopeia
e. Vega
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Vega




9. Choose the correct antonym for the below given word

SHIM

a. Emptiness
b. Centre
c. Bushing
d. Stuffing
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Emptiness




10. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. To be left holding the baby

a. To enquire
b. Have rumours
c. To excuse for now
d. To be left to shoulder an unwelcome responsibility
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To be left to shoulder an unwelcome responsibility


Post your comment

You may like