English Grammar and correct usage test - Dec 31, 2014

English Grammar and correct usage test – Dec 31, 2014


1. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. Village activities like threshing, milking, doing cartwheels were the stuff of village life and I soaked them up.

a. The stuff of village life’s and I soak them up
b. The stuffed of village life and I soaks them up
c. The stuff of villages is they soaked them up
d. No change
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No change




2. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. Sitting under the shade
b. Of a tree for a while
c. Made us fresh
d. For the further journey
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Sitting under the shade




3. Choose the correct meaning of the underlined idiom or phrase given in the below sentence.

i. I was shocked when he jumped down my throat without proper reason.

a. To accept eagerly
b. Not to be intimidated
c. To appear innocent
d. To retort sharply
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To retort sharply




4. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. A speech or piece of writing that praises somebody or something highly.

a. Encomium
b. Encompass
c. Enclosure
d. Encore
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Encomium




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Peat : Lignite : Bituminous

a. Granite
b. Basalt
c. Anthracite
d. Coke
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Anthracite




6. Choose the correct synonym for the below given word

LUCARNE

a. Aperture
b. Lidocaine
c. Loop
d. Magnificent
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Aperture




7. Choose the correct antonym for the below given word.

MERCENARY

a. Generous
b. Selfish
c. Grasping
d. Corrupt
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Generous




8. The sentence given below is mentioned in Active/ Passive Voice. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Passive/ Active Voice.

i. A famous designer will redecorate the hotel

a. The hotel shall be redecorated by a famous designer.
b. The hotel would be redecorated by a famous designer.
c. The hotel will be redecorated by a famous designer.
d. The hotel might be redecorated by a famous designer.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. The hotel will be redecorated by a famous designer.




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

V N A E L
1 2 3 4 5

a. 12345
b. 14235
c. 54321
d. 23145
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 14235




10. Choose from the alternatives which is either the synonym or the antonym of the below given word.

MUSH

a. Amorousness
b. Embouchement
c. Estuary
d. Claim
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Amorousness


Post your comment

You may like