English Grammar and correct usage test - Nov 06, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 06, 2014


1. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. Different people within it.
B. So, the newsroom can no longer be content to have a lock on the door so no one else comes in.
C. That means a different nature of organisation that we have had.
D. It means partnerships among the different pieces of our organisation.

a. CADB
b. DCBA
c. BCDA
d. CDBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. CADB




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Give black looks

a. To feel depressed
b. To falsely implicate a person
c. To pay a visit
d. To look with anger
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. To look with anger




3. Which alternative will best replace the underlined portion in the below given sentence.

i. The victim’s involuntary responses to stimulus proved that he was still living.

a. Reactions
b. Reflexes
c. Feedback
d. Communication
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Reflexes




4. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. The great
B. Every human being
C. Belongs to the great
D. Orchestra of mankind

a. BCAD
b. DCBA
c. CDBA
d. ABCD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. BCAD




5. In the below mentioned analogy; choose the correct from the alternatives word that displays the same relation.

i. Stare : Glance

a. Gulp : Sip
b. Confide : Tell
c. Hunt : Stalk
d. Step : Walk
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Gulp : Sip




6. Choose the odd man out

a. Ghosts
b. Spirits
c. Phantoms
d. Skeletons
e. Apparitions
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Skeletons




7. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Baton
b. Batton
c. Beton
d. Batonn
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Baton




8. Choose the correct synonym for the below given word.

INTERJECT

a. Erase
b. Implant
c. Subtract
d. Remove
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Implant




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

D G T R N A E
1 2 3 4 5 6 7

a. 1234567
b. 2345671
c. 2465371
d. 7654321
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 2465371




10. Choose the correct antonym for the below given word.

RELENTLESS

a. Implacable
b. Unrelenting
c. Stiff
d. Flexible
e.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Flexible



Post your comment

You may like