English Grammar and correct usage test - Nov 25, 2014

English Grammar and correct usage test – Nov 25, 2014


1. Rearrange the following alternatives to complete the below mentioned sentence.

A. But in the last minute, one
B. University from Uttar Pradesh
C. Was moved
D. Out of the list.

a. ABCD
b. DCBA
c. CDBA
d. DCBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. ABCD




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase given below.

i. Kick Up

a. To survive
b. To play a role
c. To ignite
d. To respect
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To ignite




3. In the below mentioned analogy; choose the correct alternative that can replace the question mark showcasing the same relationship.

i. Squint : Eye :: Squeeze: ?

a. Tongue
b. Cloth
c. Throat
d. Hand
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Hand




4. Choose the odd man out

a. Admiral
b. Colonel
c. Captain
d. Commodore
e. Lieutenant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Colonel




5. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

G R I V O
1 2 3 4 5

a. 12453
b. 32145
c. 43215
d. 54321
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 43215




6. Choose the correct synonym or antonym from the below mentioned alternatives.

BOOSTER

a. Booty
b. Opponent
c. Cargo
d. Harvest
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Opponent




7. Which alternative will best replace the below given sentence.

i. Fear of comets

a. Cynophobia
b. Dementophobia
c. Decidophobia
d. Cometophobia
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Cometophobia




8. Choose the correct spelling for the word given below in the alternatives.

a. Cochlea
b. Coslea
c. Coclea
d. Cohlea
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cochlea




9. Choose the correct synonym for the below given word.

COTCHES

a. Disallow
b. Lose
c. Grab
d. Depart
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Grab




10. Choose the correct antonym for the below given word.

DAZE

a. Stupor
b. Expectation
c. Befuddlement
d. Gauze
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Expectation


Post your comment

You may like