English Grammar and correct usage test - Oct 04, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 04, 2014


1. Choose the correct meaning of underlined idiom in the below mentioned sentence.

i. They sold a lot of antiques while renovating the house, it was like throwing out the baby with the bath water

a. To invite trouble
b. A serious reprisal
c. To eliminate the good with the bad
d. Have rumours
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To eliminate the good with the bad




2. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully and decide on their correctness on the basis of the bold words.

i. Aisle is perpendicular, and has also a very fine rude screen.
ii. It simply wasn’t like him to be rood like that.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.




3. In the below mentioned analogy, I and II marked in bold have been left blank. Choose the correct from the alternatives word that can replace both I and II and express the same relation.

i. I : Prison :: Curator : II

I. A. Jailor B. culprit C. Cell D. Warder
II. P. cure Q. Museum R. Curiosity S. Maturity

a. CP
b. AS
c. AQ
d. BR
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. AQ




4. Choose the correct spelling of the below given words.

a. Cooniferous
b. Coneferous
c. Coniferous
d. Coniferos
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Coniferous




5. Choose the odd man out.

a. Snore
b. Slumber
c. Yawn
d. Doze
e. Dream
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Yawn




6. Which alternative will best replace below given sentence.

i. Social class of farmers who owned their land.

a. Yeow
b. Yeomanry
c. Yelp
d. Yeshiva
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Yeomanry




7. Choose the correct synonym which is underlined in the below given sentence.

I was now all agog to know our destination, nor was I kept many more minutes in doubt.

a. On tenterhooks
b. Alarmed
c. Astound
d. Stunned
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. On tenterhooks




8. Choose the correct antonym for the below given word.

BEFUDDLED

a. Sober
b. Bewildered
c. Stumped
d. Perturbed
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Sober




9. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

M S T E R B O
1 2 3 4 5 6 7

a. 2345167
b. 2456713
c. 1762345
d. 1234675
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 1762345




10. Choose the correct alternative that either represents the antonym or synonym for the below given word.

IMPORTUNE

a. Hassle
b. Dissuade
c. Provoke
d. Pique
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Dissuade



Post your comment

You may like