English Grammar and correct usage test - Oct 06, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 06, 2014


1. The sentence given below is mentioned in Active/ Passive Voice. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Passive/ Active Voice.

i. All the reservations will be made by the wedding planner.

a. The wedding planner shall make all the reservations
b. The wedding planner is making all the reservations
c. All the reservations the wedding planner is making
d. The wedding planner has made all the reservations
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. The wedding planner is making all the reservations




2. The sentence given below is mentioned in Direct/ Indirect Speech. Choose the correct alternative that best expresses the sentence in Indirect/ Direct speech.

i. The tailor will say that clothes give us appearance.

a. The tailor said, “ that clothes give us appearance”
b. The tailor says, “that clothes gives us appearance”
c. The tailor said, “clothes give us appearance”
d. The tailor said that appearance is given by clothes
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The tailor said, “ that clothes give us appearance”




3. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. It is very sour. I cannot taste it

a. Neither… nor
b. Either…or
c. Not only…. But also
d. Too….to
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Too….to




4. The below given sentences have two words marked in bold. The meaning of both the words remains the same in context to the sentence, find the meaning for the words.

i. His noncommittal response and stillness worried her more.
ii. She maintained he files on an old computer used exclusively for word processing.

a. Restrained
b. Sustained
c. Exercised
d. Inflicted
e. Aggrieved
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Exercised




5. Rearrange the alternatives to form a coherent paragraph.

A. We have to decide in each case by rational considerations whether to believe and trust or not.
B. Sometimes we correctly decide not to trust our own reason, like poor canning deciding he was mad because the Duke of Wellington told him he was.
C. It is certainly true that belief and trust are often irrational.
D. The value of this sort of arguments is as follows.

a. ACDB
b. DCAB
c. BCAD
d. CBAD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. DCAB




6. Rearrange the following alternatives to form a coherent sentence.

A. To be as much
B. The problem
C. Psychological as economic.
D. Appeared

a. BCAD
b. BACD
c. BDCA
d. BDAC
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. BDAC




7. Choose the best alternative that can replace the underlined portion in the below given sentence.

i. Undaunted by her brother’s condition and the likelihood of social stigma the fast emaciating Gordon was looked after by Tessy.

a. The fast emaciating Gordon was to be cared for by Tessy.
b. Tessy took it on herself to look after the fast emaciating Gordon.
c. The emaciating Gordon had been looked after by Tessy herself.
d. The fast emaciating Gordon was taken on himself by Tessy.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Tessy took it on herself to look after the fast emaciating Gordon.




8. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. Cannot one do what one likes with one’s own?
b. Cannot one do that one likes to do with his own?
c. Cannot one do that one likes with his own?
d. Cannot one do what he likes with his own?
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cannot one do what one likes with one’s own?




9. Complete the below mentioned sentence using the appropriate alternative.

i. In an article that ran across five pages, you found only two paragraphs objectionable, so I gather that you ________ to my thoughts in the rest if the feature.

a. Subscribes
b. Subscribing
c. Proscribe
d. Subscribe
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Subscribe




10. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ‘e’.

a. He used
b. Very inaccurate language
c. For he knew
d. No better
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. For he knew



Post your comment

You may like