English Grammar and correct usage test - Oct 18, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 18, 2014


1. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ‘e’.

a. One should look for his
b. Own faults first
c. And then those
d. Of others’
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. One should look for his




2. Choose the correct meaning of the idiom or phrase underlined in the below given sentence.

i. Abraham told the jury how the poor widow had been bled white by the money lender.

a. In a desperate situation
b. A serious reprisal
c. To take away money unscrupulously
d. To give in writing
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. To take away money unscrupulously




3. Which alternative will best replace below given sentence.

i. A painful infection in the intestines that usually causes diarrhoea.

a. Enteric
b. Enthrone
c. Ensconce
d. Enteritis
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Enteritis




4. In the below mentioned analogy. Choose the correct from the alternatives word that can replace the question mark displaying the same relation.

i. Roentgen: X – rays :: Becquerel : ?

a. Fission
b. Radioactivity
c. Superconductivity
d. Uranium
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Radioactivity




5. Choose the odd man out.

a. Dynamics
b. Mechanics
c. Electronics
d. Optics
e. Physics
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. Physics




6. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Draconian
b. Dreconian
c. Draconean
d. Draconea
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Draconian




7. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

T G R E Y N
1 2 3 4 5 6

a. 123654
b. 456321
c. 246135
d. 234156
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 246135




8. Choose the correct synonym for the below given word

ENVIOUS

a. Unenvious
b. Kind
c. Beastly
d. Begrudging
e. Malignant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Begrudging




9. Choose the correct antonym for the below given word

ARISTOCRACY

a. Proletariat
b. Upper class
c. Best
d. Elect
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Proletariat




10. In the below given passage, there are blanks which are numbered. Fill in the blanks choosing the correct alternative mentioned against each number.

MTV 1 to enjoy a 7 fold growth in viewership after opting 2 a 70% Indian music 3, and a slew of Indian shows and hosts. The figures, however, are 4. The India Media & Market survey released this year puts channel V ahead of the 5.

i. a. Claimed b. Claiming c. Claims d. Claim
ii. a. For b. Which c. On d. Will
iii. a. Mixture b. Mix c. Mixed d. Mixing
iv. a. Confused b. Confuse c. Confuses d. Confusing
v. a. Competition b. Compete c. Competed d. Competes

i. c, ii. a, iii. b, iv. d, v. a
i. a, ii. a, iii. b, iv. d, v. b
i. d, ii. c, iii. a, iv. d, v. c
i. c, ii. b, iii. d, iv. d, v. a
View Answer / Hide Answer

ANSWER: i. c, ii. a, iii. b, iv. d, v. a


Post your comment

You may like