English Grammar and correct usage test - Oct 21, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 21, 2014


1. Which alternative will best replace below given sentence.

The curved area of fat over the joint of the pubic bones, especially in women

a. Mons – pubis
b. Mon – signor
c. Mono – treme
d. Monotony
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Mons – pubis




2. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

T M R I S C E
1 2 3 4 5 6 7

a. 1234567
b. 7654321
c. 2713465
d. 4561237
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. 2713465




3. Choose the correct antonym for the word underlined in bold mentioned in the sentence.

i. The main auditorium has a balcony with a proscenium stage opposite the lobby.

a. Fore
b. Character
c. Head
d. Façade
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Character




4. There are 2 sentences given below with two homonyms typed in bold which may be either mis – spelt or inappropriate in the context of the sentences. Read both the sentences carefully

and decide on their correctness on the basis of the bold words.


i. He loaded the rigger and pointed at the victim.
ii. This crime must be treated with the full rigor of the law.

a. If only sentence i is correct
b. If only sentence ii is correct
c. If both the sentences are correct
d. If both the sentences are incorrect but can be corrected by interchanging the words marked in bold.
e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. If both the sentences are incorrect and cannot be interchanged as well.




5. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. She is extremely modest. She can’t see through his tactics.

A. She is too…
B. Being very….
C. She is so…

a. Only A
b. Only C
c. A & B
d. A & C
e. A, B & C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: e. A, B & C




6. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Rigmorole
b. Rigmarale
c. Rigmarole
d. Rigmorale
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Rigmarole




7. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error. If you find no error then choose the option ‘e’.

a. After years of quarrelling with each other
b. The neighbours came to an amiable settlement
c. Through the good offices of a mutual friend
d. Who had convinced them of the need for the same
e. No error
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. The neighbours came to an amiable settlement




8. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. The implications of the statistics are depressing.
b. The implications in the statistics are depressing.
c. The implication is the statistics are depressing.
d. The implications on the statistics are depressing.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The implications of the statistics are depressing.




9. Explain the meaning of the idiom/ phrase mentioned below in the sentence.

i. The top brass

a. To be loyal
b. To reveal
c. The most important people
d. To disperse
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. The most important people




10. Choose the correct alternative that either represents the antonym or synonym for the below given word.

Libation

a. Potable
b. Sacrifice
c. Gratuity
d. Oblation
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Sacrifice


Post your comment

You may like