English Grammar and correct usage test - Oct 24, 2014

English Grammar and correct usage test – Oct 24, 2014


1. Two sentences are given below. Combine both the sentences in a way so that the meaning of both the sentence should remain the same. Choose the correct option.

i. The burglar entered the room. He found it vacant.

A. Although the burglar…
B. As soon as
C. Entering

a. B & C
b. A & C
c. Only C
d. Only A
e. A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Only C




2. Rearrange the below mentioned alternatives to form a coherent paragraph.

A. A difficult few years lie ahead for Asia’s most successful countries.
B. And since difficulty is not something that they have had to grapple with fro the past decade, the strain will show.
C. Taiwan, Singapore, Hong Kong, South Korea and Malaysia will each grow at nearly twice the rate of any European country in 1997, so the problems must be seen in perspective.
D. But problems will be there.

a. DCBA
b. CDBA
c. BACD
d. ABCD
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. ABCD




3. Four sentences on the same theme are given. Choose the best alternative that represents the sentence grammatically and logically correct.

a. Productivity and technological innovation are lagging behind in Asia.
b. Productivity and technological innovation is lagging behind in Asia.
c. Productivity and technological innovations is lagging behind in Asia.
d. Productivity and technological innovation is lagging behind on Asia.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Productivity and technological innovation are lagging behind in Asia.




4. A sentence has been divided into four parts. Choose the alternative that contains error.

a. My cousin has four daughters
b. All of whom ar4e studying in school
c. And I consider the youngest among them
d. As the most handsome of all.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. As the most handsome of all.




5. Choose the correct antonym for the below given word.

BENEVOLENCE

a. Compassion
b. Gift
c. Cruelty
d. Comity
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Cruelty




6. Choose the correct alternative that forms a logical word from the jumbled parts.

Y O S E T R
1 2 3 4 5 6

a. 126534
b. 213546
c. 346512
d. 652143
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. 213546




7. Choose the correct spelling from the below given options.

a. Humactant
b. Himectant
c. Humectont
d. Humectant
View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Humectant




8. Which alternative will best replace below given sentence.

i. Fear of stealing

a. Cleptophobia
b. Coprophobia
c. Transphobia
d. Tremophobia
View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Cleptophobia




9. State the correct meaning of the idiom or phrase marked in bold which is mentioned below in the given sentence.

i. I wanted to bring him round to my opinion and see the situation clearly.

a. There is no one at sight
b. To get another to see one’s point of view
c. To be successful
d. To approach
View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To get another to see one’s point of view




10. Choose the correct synonym or antonym for the below mentioned word.

ETCHING

a. Crux
b. Entity
c. Inscription
d. Authority
View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Inscription



Post your comment

You may like