English grammar test - replace underlined phrase with correct phrase

English grammar test - replace underlined phrase with correct phrase


A phrase in the sentences below is underlined. Which one of the phrases given below a, b, c, or d should replace it to make it a grammatically correct sentence? If no change is required, choose ‘e’ as your answer.


1. Seems the man was an honest hard-working bloke, who never hurted a fly.

a.) that never hurted a fly
b.) who never hurt a fly
c.) that never hurt a fly
d.) which never hurt a fly
e.) no change required


2. We are quick to form opinions on others, based on fleeting perceptions, based on the view from our own windows.

a.) opinions of others
b.) opinion on others
c.) other’s opinions
d.) other’s opinion
e.) no change required


3. If you only do what you’ve been doing, you’ll only get what you’ve always got!

a.) you always do
b.) you’ve always done
c.) you do
d.) you’ve done
e.) no change required


4. Often, the cookies we think of as our own actually belong to someone else.

a.) of ours
b.) as our
c.) as ours
d.) as own
e.) no change required


5. The teachers, sensed their special status and the expectations from them, worked extra hard.

a.) sensing their special status
b.) have sensed their special status
c.) having sense their special status
d.) had sensed their special status
e.) no change required


6. Delightful to be selected as the top three in the school, they worked extra hard on their brilliant students.

a.) Delightful on selection
b.) Delighted to be selected
c.) Delightful on being selected
d.) Delightful on selection
e.) no change required

7. Whatever it is you set out to do, whatever goal you seek to achieve, push yourself to do just a little bit more.

a.) Whatever you set out to do
b.) Whatsoever you do
c.) Whatsoever you set out to do
d.) Whatsoever it is
e.) no change required


8. When an entire team of tea plantation executives and their families was held hostage under ultras at Assam, he personally took charge, and against all odds, engineered to airlift the entire group of employees and their families to safety – overnight.

a.) were held hostage by ultras in Assam
b.) were held hostage under ultras at Assam
c.) was held hostage by ultras at Assam
d.) were held hostage under ultras at Assam
e.) no change required


9. Though innovation budgets being available for recruitment and talent management in India, over a third of professionals felt that current methods used are ‘insufficient’.

a.) Although innovation budgets being available
b.) Even though innovation budgets being available
c.) Despite innovation budgets being available
d.) Despite innovation budgets are available
e.) no change required


10. When people have been calm and not stressed, they are better able to see critique as an exciting challenge than a failure.

a.) When people are calm and not stressed
b.) When people have been calm and not stressful
c.) When people are calm and unstressful
d.) When people have been calm and unstressful
e.) no change required


11. He is a brave social crusader that was aware of the dangerous path he was treading.

a.) He was a brave social crusader that
b.) He was a brave social crusader who
c.) He used to be a brave social crusader that
d.) He is a brave social crusader that
e.) no change required


12. The attack has not only claimed the life of a great socialist but raised questions on whether there is any conscience left in society or not.

a.) but also raised questions on
b.) but has raised questions on
c.) but has raised questions at
d.) but questions have been raised at
e.) no change required


13. It is a try to snuff at the voice of rationalism.

a.) It is a try to snuff at
b.) It is an attempt to snuff out
c.) It is a try to snuff out
d.) It is a attack to snuff in
e.) no change required


14. The companies can increase the premiums from vehicle owners that have been frequently caught committing violations such as jumping traffic signals and speeding.

a.) The companies can increase the premiums for vehicle owners that
b.) The companies can increase the premiums from vehicle owners who
c.) The companies can increase the premiums for vehicle owners who
d.) The companies can increase the premium for vehicles who
e.) no change required.


15. The local administration did not alert the railways about the large congregation of pilgrims.

a.) The local administration did not alerted the railways
b.) Railways were not alerted by the local administration
c.) Local administration does not alerted the railways
d.) Local administration does not alerts the railways
e.) no change required


16. India remains a high target for hackers, but their modus operandi has becum more sophisticated.

a.) has became more sophisticated
b.) is becoming more sophisticated
c.) has been more decent
d.) is most decent
e.) no change required


17. It was a tense night on the space port that a leak was detected in the liquid propellant tank of the shuttle.

a.) It was a tense night at the space port after
b.) It was a tense night on the space port owing to a
c.) The night on the space port was tense that
d.) Tense night on space port was that
e.) no change required


18. City, the data reveals, witnessed a benign increase in dengue cases over the last few weeks.

a.) a benign increase in dengue case over the last few weeks
b.) a sharp increase in dengue cases over the last few weeks
c.) a typical increase in dengue case in a last week
d.) a stereo rise in dengue case in some week
e.) no change required


19. Buddha’s legacy through the land at where he spread his religion, seems to be in doldrums.

a.) Buddha’s legacy in the land from where
b.) At a land where Buddha
c.) Buddha’s legacy on the land from which
d.) Land used by Buddha to
e.) no change required


20. Virtually several ancient sites have transformed into mounds and villages are settled over them.

a.) ancient sites have translated into mounds
b.) ancient sites have transferred to mounds
c.) ancient sites have been transpired to mounds
d.) ancient sites have been transformed by mounds
e.) no change required



ANSWER

1. b
2. a
3. b
4. e
5. a
6. b
7. e
8. a
9. c
10. a
11. b
12. a
13. b
14. c
15. e
16. b
17. a
18. b
19. a
20. e
Post your comment

You may like