Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part VI

Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part VI


Choose the correct meaning of the foreign phrases given below

1. Fade (French):

a. Insipid
b. Improper
c. Disgusting
d. Failed

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Insipid

Example: Such a fade, such a spoilsport he is!



2. Bonhomie (French):

a. Good home
b. A homely place
c. Good/friendly nature
d. A fine house

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Good/friendly nature

Example: It was just his bonhomie that has kept the group together.



3. Prima facie (Latin):

a. Primal face
b. Primitive man
c. Main facilities
d. At first sight

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. At first sight

Example: Prima facie, I did not like any of them.



4. Par excellence (French):

a. To a degree of excellence
b. Beyond excellence
c. Beyond any doubt
d. Far from excellence

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. To a degree of excellence

Example: He is a scholar par excellence.



5. Mon ami (French):

a. My love
b. My aim
c. My friend
d. Happy mind

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. My friend

Example: Forgive me, mon ami.



6. R.S.V.P. (Respondez si'l vous plaet) (French):

a. Respond as soon as possible
b. Reply if you please
c. Reply is a must
d. Reply through a letter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Reply if you please

Example: The invitation asks us to RSVP by this Thursday.



7. Sine die (Latin):

a. A fixed day
b. A signed document
c. A sin
d. Without an appointed day

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Without an appointed day

Example: I went there sine die.



8. Vice-versa (Latin):

a. Assistant
b. The vice officer
c. An evil deed
d. The terms being exchanged

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. The terms being exchanged

Example: Thus, the government will be profited by the people and vice-versa.



9. Vis-a-vis (French):

a. In exchange
b. Face-to-face
c. Tate-A-tate
d. Side-by-side

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Face-to-face

Example: He had a vis-a-vis with his boss.



10. Viva voce (Latin):

a. Oral
b. Written
c. Distant
d. In absentia

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Oral

Example: Her viva voce examination is scheduled for the next week.


Post your comment

    Discussion

  • RE: Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part VI -naitik bba (11/25/15)
  • ali tera sooo gaya
  • RE: Foreign words and phrases - Meanings and Examples - Part VI -naitik bba (11/25/15)
  • ali feling comfertable

You may like