Idioms and Phrases - MCQs with answers- Part II

Idioms and Phrases - MCQs with answers- Part II


Choose the right meaning of the following idioms and phrases

1. To eat away:

a. Finish
b. Corrode
c. Destroy
d. Eat up

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Corrode

Example: The humidity and salt in the atmosphere has eaten away the houses on the beach.



2. To grow upon:

a. To grow
b. Nurture
c. Get a stronger hold on something gradually
d. To flourish

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Get a stronger hold on something gradually

Example: The habit of drinking is growing upon him.



3. Long for:

a. Desire
b. Long
c. Far
d. Age

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Desire

Example: I still long for those old days.



4. To be well off:

a. Quite far away
b. To be in comfortable circumstances
c. Distant
d. Unrelated

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. To be in comfortable circumstances

Example: We are quite well off, you need not worry.



5. Bore away:

a. Dug up
b. Get bored
c. Won
d. Passed time

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Won

Example: The athlete bore away prizes from many events.



6. Get the better of:

a. Advantage over
b. Be better off
c. Take the better things and leave the rest
d. Take advantage of

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Advantage over

Example: He got the better of his partner in that business.



7. Hear someone out:

a. Hear from far away
b. Dismiss someone
c. Keep someone out
d. Let someone complete what they are saying

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Let someone complete what they are saying

Example: He knew that nobody would hear him out.



8. Trump up:

a. Encourage
b. Fabricate
c. Trump card
d. Break

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Fabricate

Example: They trumped up those charges against an innocent.



9. Break with:

a. Break
b. Interval
c. Relieve
d. Quarrel

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Quarrel

Example: He has broken with his family since a long time.



10. Put by:

a. Keep
b. Kill
c. Save
d. Set

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Save

Example: My parents always keep telling me to put something by for old age.


Post your comment

You may like