Managing Space for Schema Objects - Oracle placement test

Managing Space for Schema Objects - Oracle placement test


1) In Managing Tablespace Alerts which way is used to specify alert thresholds for both locally managed and dictionary managed tablespaces?

A) By free space remaining (in kilobytes (KB))
B) By percent full
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




2) INITRANS specifies the number of update transaction entries for which space is initially reserved in the data block header?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




3) Storage parameters of an index segment created for the index used to enforce a primary key or unique key constraint can be set in either of the following ways?

A) In the ENABLE ... USING INDEX clause of the CREATE TABLE or ALTER TABLE statement
B) In the STORAGE clause of the ALTER INDEX statement
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




4) A nested table is stored in a storage table where as LOBs and varrays are stored in?

A) LOB segments
B) Storage table
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) LOB segments




5) The storage parameters for temporary segments always use the default storage parameters set for the associated tablespace?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




6) As for SQL*Loader, a command line parameter controls whether statements are resumable after recoverable errors in which operations?

A) DML
B) DDL
C) Import/Export
D) Queries
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Import/Export




7) In the following which errors are correctable?

A) Out of space condition
B) Space Quota exceeded condition
C) Minimum extents reached condition
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & B




8) In a distributed transaction, sessions or remote instances are suspended only if RESUMABLE has been disabled in the remote instance?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




9) In Suspended Statements which view is used When a statement is suspended the session invoking the statement is put into a wait state. A row is inserted into this view for the session with

the EVENT column containing "statement suspended, wait error to be cleared"?

A) V$SESSION_WAIT
B) DBA_RESUMABLE
c) USER_RESUMABLE
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) V$SESSION_WAIT




10) In DBMS_RESUMABLE Package which function returns the current timeout value of resumable space allocation for the current session. The returned value is in seconds?

A) SET_SESSION_TIMEOUT(sessionID,timeout)
B) GET_TIMEOUT()
C) SET_TIMEOUT(timeout)
D) GET_SESSION_TIMEOUT(sessionID)
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) GET_TIMEOUT()




11) In the AFTER SUSPEND trigger whenever a resumable statement is suspended in any session, this trigger can have which effects?

A) If an undo segment has not reached its space limit, then a message is sent to the DBA and the statement is aborted
B) If any other recoverable error has occurred, the timeout interval is reset to 10 hours
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) None of the above




12) In how many levels we can request advice from the Segment Advisor?

A) 4
B) 2
C) 3
D) 1
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) 3




13) DBMS_ADVISOR package procedures relevant to the segment advisor which package procedure name Use this procedure to create the Segment Advisor task. Specify 'Segment Advisor ‘as the value

of the ADVISOR_NAME parameter?

A) CREATE_TASK
B) CREATE_OBJECT
C) EXECUTE_TASK
D) SET_TASK_PARAMETER
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) CREATE_TASK




14) The Input parameter time limit for DBMS_ADVISOR>SET_TASK_PARAMETER in which the time limit for the Segment Advisor run, specified in seconds the possible value is any number of seconds

and default value will be?

A) TRUE
B) FALSE
C) UNLIMITED
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) UNLIMITED




15) Using PL/SQL Packages to Display Information About Schema Object Space Usage which Returns information about free data blocks in an object (table, index, or cluster) whose segment space

management is AUTO?

A) DBMS_SPACE.FREE_BLOCKS
B) DBMS_SPACE.UNUSED_SPACE
C) DBMS_SPACE.SPACE_USAGE
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) DBMS_SPACE.SPACE_USAGE


Post your comment

You may like