Managing the Redo Log - Oracle placement test

Managing the Redo Log - Oracle placement test


1) Every instance of an Oracle Database has not associated with redo log to protect the database in case of an instance failure?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




2) A redo record, also called a?

A) Redo entry
B) Redo thread
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Redo entry




3) A filled redo log file is available after the changes recorded in it have been written to the datafiles if archiving is?

A) Enabled
B) Disabled
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Disabled




4) Which mode protects a database from instance failure but not from media failure?

A) ARCHIVELOG MODE
B) NOARCHIVELOG MODE
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) NOARCHIVELOG MODE




5) The minimum size permitted for a redo log file is?

A) 10 MB
B) 6 MB
C) 8 MB
D) 4 MB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) 4 MB




6) Redo log files that are no longer required for instance recovery are called?

A) Active Redo log files
B) Inactive Redo log files
C) Current
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Inactive Redo log files




7) A log switch is the point at which the database starts writing to one redo log file and begins writing to another?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




8) When speaking in the context of multiple database instances, the redo log for each database instance is also referred to as a?

A) Redo thread
B) Redo entry
C) Redo record
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Redo thread




9) If the ARCHIVE_LAG_TARGET initialization parameter is set to a very low value, there can be which impact on performance?

A) Positive
B) Negative
C) None
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Negative




10) In which parameter used in the CREATE DATABASE statement determines the maximum number of groups of redo log files for each database?

A) MAXLOGMEMBERS
B) MAXLOGFILES
C) DEFAULT
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) MAXLOGFILES




11) Which log shows the following statement?

ALTER SYSTEM SWITCH LOGFILE;

A) Drops Redo log group
B) Drops Redo log member
C) Forces a log switch
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Forces a log switch




12) Which of these statements overcomes two situations where dropping redo logs is not possible?

A) If there are only two log groups
B) The corrupt redo log file belongs to the current group
C) The corrupt redo log file belongs to the Inactive group
D) If there are only four log groups
E) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both A & B




13) In Redo Log Information which view Identifies redo log groups and members and member status?

A) V$LOG
B) V$LOGFILE
C) V$LOG_HISTORY
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) V$LOGFILE


Post your comment

You may like