One word substitutes - MCQs with answers - Part IV

One word substitutes - MCQs with answers - Part IV


Choose the correct one word to replace the given description

1. One who does something for pleasure and not professionally:
a. Unskilled
b. Immature
c. Beginner
d. Amateur

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Amateur

Example: He is an amateur archaeologist.



2. One representing a sovereign or state in another country:

a. Messenger
b. Agent
c. Ambassador
d. Minister

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Ambassador

Example: The US ambassador made a trip to India recently.



3. One who can use both his left and right hands:

a. Double-dealing
b. Multi-tasker
c. Disingenuous
d. Ambidextrous

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Ambidextrous

Example: His ambidextrous habits confuse people.



4. A general pardon for political offenders:

a. Amnesty
b. Forgiveness
c. Absolution
d. Immunity

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Amnesty

Example: He also decreed a general amnesty for all past offenders.



5. A medicine to counteract the effect of a poison:

a. Antiseptic
b. Antibiotic
c. Antidote/Antivenin
d. Medicine

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Antidote/Antivenin

Example: The scientists have not been able to develop the



6. Loss of voice:

a. Voicelessness
b. Aphonia
c. Freeze
d. Phonology

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Aphonia

Example: Patients with whispering aphonia or complete aphonia will be included.



7. One who eats human flesh:

a. Savage
b. Cannibal
c. Brute
d. Ogre

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Cannibal

Example: In many tribes they are stills cannibals.



8. Study everything related to a human being:

a. Archaeology
b. Sociology
c. Anthropology
d. Anthropogeny

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Anthropology

Example: An anthropological study of the rituals of the tribe is necessary.



9. The meat eating habit of animals:

a. Savage
b. Predatory
c. Barbaric
d. Carnivorous

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Carnivorous

Example: The Vegetarian Society says that a purely carnivorous diet could be bad for dogs.



10. Original inhabitants of a place:

a. Aborigines
b. Natives
c. Habitats
d. Immigrants

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Aborigines

Example: The Australian aborigines are a neglected population.


Post your comment

More from CareerRide