One word substitutes - MCQs with answers - Part XI

One word substitutes - MCQs with answers - Part XI


Choose the correct one word to replace the given description

1. Something which is against the legal system:

a. Prohibited
b. Unlicensed
c. Unauthorized
d. Illegal

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Illegal

Example: Encroaching on anyone else's land is an illegal act.



2. The act of killing human beings:

a. Slayer
b. Homophobia
c. Assassin
d. Homicide

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Homicide

Example: The bombers were brainwashed to commit the massive homicide.



3. Belonging to all parts of the world:

a. Multi-cultural
b. Universal
c. Cosmopolitan
d. Worldly

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Cosmopolitan

Example: London has a cosmopolitan culture.



4. One whose views are in non-conformity with the conventional religious views:

a. Pagan
b. Apostate
c. Heretic
d. Blasphemous

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Heretic

Example: A heretic was punished in the ancient times.



5. Something very hard or impossible to read:

a. Crabbed
b. Illegible
c. Scrawled
d. Hieroglyphic

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Illegible

Example: Doctors' writings are usually illegible.



6. The study of Earth's dynamic, physical and chemical properties:

a. Geography
b. Geology
c. Physiology
d. Topology

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Geology

Example: The anomalous geological landscapes are some of the best tourist attractions.



7. Behavioral characteristic peculiar to a particular person:

a. Eccentricity
b. Idiosyncrasy
c. Mannerism
d. Peculiarity

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Idiosyncrasy

Example: I am tired of bearing his idiosycrasies.



8. Indecent behavior intended to attract attention to oneself:

a. Attention seeking
b. Immodesty
c. Flashing
d. Exhibitionism

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Exhibitionism

Example: The exhibitionist behavior of young couples in the public park was highly criticized.



9. The philosophical theory that champions pleasure and fulfilling of desire as utmost goal:

a. Hedonism
b. Epicureanism
c. Indulgence
d. Debauchery

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Hedonism

Example: Between the hedonism of the ancients and that of modern philosophers there lies a great gulf.



10. Something which is not recognized by rules or set standards:

a. Illicit
b. Illegal
c. Illegitimate
d. Invalid

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Illegitimate

Example: Children born without marriage are considered illegitimate.


Post your comment

More from CareerRide