Oracle Scheduler Concepts - Placement questions

Oracle Scheduler Concepts - Placement questions


1) The Scheduler provides complex enterprise scheduling functionality, which you can use to -

A) Schedule job execution based on time or events
B) Schedule job processing in a way that models your business requirements
C) Manage and monitor jobs
D) Execute and manage jobs in a clustered environment
E) All of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All of the above




2) In the Scheduler, most components are database objects like a table, which enables you to use normal oracle privileges. Select the correct basic elements of the scheduler.

A) Programs
B) Schedules
C) Jobs
D) Events
E) Chains
F) All of the above.
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) All of the above.




3) A job must be part of exactly one class. When you create a job, you can specify which class the job is part of. If you do not specify a class, the job will automatically become part of which class?

A) default_job_class
B) job_class
C) job_over_max_dur
D) Both A and B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) default_job_class




4) The Scheduler reacts to the event by starting a job. You can create a schedule that references an event instead of containing date, time, and recurrence information. What kind of an event is that?

A) Event raised by the scheduler
B) Event raised by an application
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Event raised by an application




5) Can a job also be created by pointing to both a named program and schedule?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




6) After creating the chain object with CREATE_CHAIN, you define chain steps and chain rules separately. Select the correct argument which is set to NULL.

A) Evaluation_interval
B) Define_chain_step
C) Define_chain_event
D) Schedules
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Evaluation_interval




7) At least one rule must have a condition that always evaluates to TRUE so that the chain can start when the job starts.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




8) Jobs that are scheduled to run only once will have only one instance. Jobs that have a repeating schedule will have multiple instances, with each run of the job representing an instance.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) Jobs are database objects, and can therefore accumulate and take up too much space. To avoid this, job objects are automatically dropped by default after completion. This behavior is controlled by the which job attribute?

A) auto_view
B) auto_drop
C) auto_cancel
D) drop
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) auto_drop




10) When a job is picked for processing, select the correct order in which job executes.

1. Starts a database session as the owner of the job, starts a transaction, and then starts executing the job.
2. Gathers all the metadata needed to run the job. As an example, arguments of the program and privilege information.
3. Once the job is complete, the slave commits and ends the transaction.
4. Closes the session

A) 1 ,2,3,4
B) 2,1,3,4
C) 2,3,1,4
D) 1,3,2,4
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) 2,1,3,4




11) Job slaves actually execute the jobs you submit. When a job is done, what will the slave do?

A) Reschedule the job if required
B) Update the state in the job table to reflect whether the job has completed or is scheduled to run again
C) Delete an entry into the job log table
D) Do not update the run count, and if necessary, failure count and retry count
E) Both A & B
F) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both A & B


Post your comment

You may like