Oracle Scheduler - Placement questions

Oracle Scheduler - Placement questions


1) A job is the combination of a schedule and a program.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




2) In the Job tasks and their procedures, the SET_ATTRIBUTE procedure is in which task?

A) Create a job
B) Alter a job
C) Run a job
D) Disable a job
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Alter a job




3) After creating a job, you may need to set job arguments if-

A) The inline job action is a stored procedure or other executable that requires arguments
B) The job references a named program object and you want to override one or more default program arguments
C) The job references a named program object and one or more of the program arguments were not assigned a default value
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




4) Select the correct method for creating jobs.

A) Named Program
B) Named Schedule
B) Named Program and Schedule
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




5) Based on the existing program which way is used to CREATE_JOB?

BEGIN
DBMS_SCHEDULER.CREATE_JOB (
job_name => 'my_new_job3',
program_name => 'my_saved_program1',
schedule_name => 'my_saved_schedule1');
END;
/

A) Named Program
B) Named Schedule
B) Named Program and Schedule
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Named Program and Schedule




6) You can run the job synchronously with RUN_JOB by setting which of the following argument.

A) use_current_session=true
B) use_current_session=flase
C) Both A and B can be set
D) failure_count=true
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) use_current_session=true




7) When an external job writes output to stderr, the first 200 bytes are recorded in the additional_info column of the *_SCHEDULER_JOB_RUN_DETAILS views.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




8) When a job is stopped, only the current transaction is rolled back. Can this cause data inconsistency?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) Select the correct parameter used for CREATE_PROGRAM.

A) program_type
B) schedule_name
C) start_date
D) program_name
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) program_type




10) Window groups provide an easy way to schedule jobs that must run during multiple time periods throughout the day, week, and so on. In which schema does this window group reside?

A) system
B) sysdba
C) sys
D) both B and C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) sys




11) Which privilege is required to alter a job class?

A) MANAGE SCHEDULAR
B) SYSTEM PRIVILEGE
C) ALTER ANY CLUSTER
D) SELECT
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) MANAGE SCHEDULAR




12) Which view shows that all the jobs or both enabled and disabled?
A) *_SCHEDULER_JOBS
B) *_SCHEDULER_JOB_ROLES
C) *_SCHEDULER_PROGRAMS
D) *_SCHEDULER_JOB_RUN_DETAILS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) *_SCHEDULER_JOBS




13) If you create a job without specifying a job class, the job will be assigned to which job class?

A) DEFAULT_JOB_CLASS
B) JOB_CLASS
C) CREATE_JOB_CLASS
D) DROP_JOB_CLASS
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) DEFAULT_JOB_CLASS




14) Select the correct object privilege that can only be granted to programs, chains and job classes.

A) EXECUTE
B) ALTER
C) ALL
D) BOTH A AND B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) EXECUTE




15) The Scheduler works with which of these events?

A) Events that the Scheduler raises does not notify applications of a change in job state (for example, job incomplete)
B) Events that application raise to notify the Scheduler to end a job
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) None of the above




16) Which view shows all chains?

A) *_scheduler_chains
B) *_scheduler_chain_rules
C)*_scheduler_chain_steps
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) *_scheduler_chains




17) Which procedure is used for altering an event based job?

A) set_attribute
B) create_event_schedule
C) create_job
D) create_event_program
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) set_attribute




18) In the scheduler event queue which attribute is currently not implemented?

A) run_count
B) failure_count
C) retry_count
D) spare1-spare8
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) spare1-spare8




19) To create an event-based job, you must set which of these additional attributes?

A) queue_spec
B) event_condition
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




20) The Scheduler can pass an event-based job for the message content of the event that started the job. To pass an event-based job which of the following rules will be applied?

A) The job must use a named program of type STORED_PROCEDURE
B) One of the named program's arguments must be a metadata argument with metadata_attribute set to EVENT_MESSAGE
C) The stored procedure that implements the program must have an argument at the position corresponding to the named program's metadata argument. The argument type must be the data type of the queue where your application queues the job-start event
D) Both A & B
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




21) Chains are automatically disabled by the scheduler in which scenario.

A) The program that one of the chain steps points to is dropped
B) The nested chain that one of the chain steps points to is dropped
C) The event schedule that one of the chain event steps points to is dropped
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




22) Which process specifies the maximum number of processes that can be created for the execution of jobs?

A) job_queue_processes
B) dbms_scheduler
C) dbms_scheduler.create_job
D) set_job_anydata_value
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) job_queue_processes




23) In starting the chain at least one rule must have a condition that always evaluates to TRUE.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




24) A chain can become stalled when no steps are running, no steps are scheduled to run, no event steps are waiting for an event, and the evaluation_interval for the chain is NULL.

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True



Post your comment

You may like