Selecting words - English grammar test

Selecting words - English grammar test


Fill in the blanks with the appropriate words from the brackets:

1. He is _______________ by the doctor not to smoke
a. In strict orders
b. Under strict order
c. Over strict orders
d. With orders

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Under strict order




2. If only you had spoken clearly, you ____________________
a. Would not be misunderstood
b. Would not have been misunderstood
c. Would not have been misunderstanding
d. Would not have misunderstood

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Would not have been misunderstood




3. He agreed ____________ my plan in general, but objected __________ some details
a. On – to
b. For – for
c. With – about
d. With – to

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. With – to




4. _____________ , a bus almost ran over him.
a. Running across the road
b. Running on the road
c. When he ran across the road
d. When he was running through the road

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. When he ran across the road




5. Do not lean _______________ the rail: the paint is _____________ wet.
a. Against – still
b. On – yet
c. At - very
d. Onto – not

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Against – still




6. My brother has never been to Delhi, ________________
a. And so have I
b. And neither have I
c. Nor me
d. And I also have not

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. And neither have I




7. I have lived __________ this street ______________ ten years
a. On – during
b. In – for
c. Near – since
d. With – for

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. In – for




8. Einstein was awarded the Noble Prize for his ________________ the theory of Relativity
a. Inventing
b. Invention of
c. Promulgation of
d. Discovery of

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Discovery of




9. Having ________________ only in salt water before, I found it a little difficult to swim in fresh water
a. Swam
b. Swum
c. Had swam
d. swimming

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. swimming




10. Having placed ______________ proposals before you, I now ____________ your decision.
a. Alternate – waited for
b. Different – wait to
c. Alternative – await
d. Many – am waiting

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Alternative – await


Post your comment

You may like