Social Responsibility & Managerial Ethics - MCQs with answers - Part 2

Social Responsibility & Managerial Ethics - MCQs with answers - Part 2


1. Which of these is a purpose of shared organisational values?

a. Build Team Support
b. Influence marketing efforts
c. Guide managers' decisions and actions
d. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. All of the above



2. Which of these is a factor that affects ethical and unethical behaviour?

a. Ethical dilemma
b. Diversity
c. Teamwork
d. Open communication

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Ethical dilemma

Reason: Rest all the options are the stated values of organisations



3. The term ___________ refers to principles, values and beliefs that define right and wrong behaviour.

a. Customer satisfaction
b. Empowerment
c. Innovation
d. Ethics

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. Ethics



4. Which of this is a second stage of moral development?

a. Principled
b. Conventional
c. Pre conventional
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Conventional



5. A personality measure of the strength of a person's convictions is called _________.

a. Locus of control
b. Ego
c. Ego Strength
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Ego Strength



6. _________ is a personality attribute that measures the degree to which people believe they control their own fate.

a. Locus of control
b. Culture
c. Values
d. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Locus of control



7. Which of these is one of the six characters that determine issue intensity?

a. Probability of harm
b. Immediacy of consequences
c. Proximity to victims
d. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. All of the above



8. ____________ are those individuals who raise ethical concerns or issues to others inside or outside the organisation.

a. Entrepreneur
b. Whistle blowers
c. Social entrepreneur
d. Social impact management

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Whistle blowers


Post your comment

You may like