Spot the error - MCQs with answers and explanations - Part 1

Spot the error - MCQs with answers and explanations - Part 1


Spot the incorrect parts of the sentences.

1. The jury have not been able to decide which of the two should be punished.

a. The jury have not
b. been able to decide
c. which of the two
d. should be punished.
e. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. The jury have not

Correct sentence: The jury has not been able to decide which of the two should be punished.

Explanation: Jury is a singular collective noun in this situation.



2. I was talking about those people which were involved with the party.

a. I was talking about those
b. people which were
c. involved with the party.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. people which were

Correct sentence: I was talking about those people who were involved with the party.

Explanation: For living beings, especially human beings, who is used. Which is for non-living objects.



3. He lives in UK.

a. He lives
b. in UK.
c. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. in UK.

Correct sentence: He live in the UK.

Explanation: As countries like the US and the UK are unions of many separate states.



4. I am enjoying working here.

a. I am enjoying
b. working here.
c. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. I am enjoying

Correct sentence: I enjoy working here.

Explanation: In repeated actions which are done everyday, simple present is used and not present continuous.



5. His mother was very much worried about him.

a. His mother was
b. very much worried
c. about him.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. very much worried

Correct sentence: His mother was very worried about him.

Explanation: Very much is a wrong usage.



6. I would have come if I could have.

a. I would
b. have come if
c. I could have.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d. No error

Explanation: There is no error in this sentence.



7. If I was you I wouldn't have done anything of that sort.

a. If I was you
b. I wouldn't have done
c. anything of that sort.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. If I was you

Correct sentence: If I were you I wouldn't have done anything of that sort.

Explanation: In such wishful thinking were is used regardless of the subject's person or number.



8. She learns not only dance but also teaches some children.

a. She learns not only dance
b. but also teaches some children.
c. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. She learns not only dance

Correct sentence: She not only learns dance but also teaches some children.

Explanation: When two actions are being joined, not only and but also are used before the actions.



9. I had been eating this thing since morning.

a. I had been
b. eating this thing
c. since morning.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. I had been

Correct sentence: I have been eating this thing since morning.

Explanation: When something started some time ago and still continues, present perfect continuous form is used.



10. He is so proudy that he will not even go for a rechecking.

a. He is so proudy
b. that he will not even
c. go for a rechecking.
d. No error

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. He is so proudy

Correct sentence: He is so proud that he will not even go for a rechecking.

Explanation: Proudy is a wrong usage. The correct adjectives is proud.


Post your comment

    Discussion

  • RE: Spot the error - MCQs with answers and explanations - Part 1 -Krish (10/07/15)
  • Please provide exercise daily...it is very useful to us.

More from CareerRide