Synonyms tests with answers - 12

1. acumen

a)accuracy
b)shrewdness
c)force
d)obtuseness

2. calumny

a)cleverness
b)hardship
c)compliment
d)slander

3. brazen

a)glowing
b)unbreakable
c)irresponsible
d)shameless

4. compunction

a)compassion
b)forthrightness
c)remorse
d)responsibility

5. unobtrusive

a)clumsy
b)self evident
c)skillful
d)discreet

6. buoyancy

a)sadness
b)durability
c)cheerfulness
d)simplicity

7. envisage

a)to visualize
b)inspect
c)surround
d)idealize

8. whorl

a)excitement
b)rare gem
c)spiral arrangement
d)focus

9. inexpedient

a)shrewd
b)trivial
c)ambiguous
d)inadvisable

10. temper

a)trial
b)mood
c)synchronization
d)extremity

11. stigma

a)summary
b)disgrace
c)obstruction
d)honour

12. insouciance

a)impertinence
b)unconcerned
c)cleverness
d)humour

13. imply

a)to weave
b)express indirectly
c)set in motion
d)explain

14. advert

a)to turn against
b)chance
c)circumvent
d)refer

15. abide

a)to loaf
b)approve
c)endure
d)suspend

16. mere

a)humble
b)incomplete
c)only
d)inferior

17. interpolate

a)to flee
b)explain
c)reverse
d)insert

18. unequivocal

a)fearless
b)unmistakable
c)incomparable
d)variable

19. domestic

a)exclusive
b)native
c)inactive
d)exotic

20. bolster

a)to brag
b)rest on
c)support
d)straddle

ANSWER


1. b
2. d
3. d
4. c
5. d
6. c
7. a
8. c
9. d
10. b
11. b
12. b
13. b
14. d
15. c
16. c
17. d
18. b
19. b
20. c
Post your comment

You may like