Synonyms tests with answers - 13

1. garrulous

a)affable b)noisy c)quarrelsome d)talkative

2 .astute

a)untruthful b)diligent c)greedy d)shrewd

3. forthwith

a)by chance b)straightforward c)with excess vigour d)immediately

4. sporadic

a)irregular b)instinctive c)accidental d)not genuine

5. homage

a)patriotic sentiment b)show of respect c)moralizing speech d)disbelief

6. obligatory

a)agreeable b)required c)useful d)stubborn

7. emolument

a)anything that softens b)praise c)profit d)expression of approval

8. contemplative

a)robust b)helpful c)thoughtful d)devious

9. surmise

a)a guess b)summary c)authoritative statement d)prediction

10. reformation

a)repetition b)change c)revelation d)retreat

11. errata

a)antiques b)suggestive literature c)odd behaviour d)list of errors

12. daft

a)breezy b)awkward c)silly d)nimble

13. ancillary

a)important b)near c)similar d)auxiliary

14. rotunda

a)carousel b)musical composition c)sealing fresco d)circular building

15. frenetic

a)frantic b)idol c)continental d)relaxed

16. cogent

a)geared b)formidable c)strong d)weak e)convincing

17. expunge

a)rationalize b)purge c)exhale d)eradicate e)assign

18. indigenous

a)wealthy b)having stomach trouble c)native d)scholarly e)bald

19. condiment

a)vegetable b)salad c)meat-dish d)relish e)sugar

20. fortuitous

a)lucky b)accidental c)rich d)prearranged e)concerted

ANSWER


1. d
2. d
3. d
4. a
5. b
6. b
7. a
8. c
9. a
10. b
11. d
12. c
13. d
14. d
15. a
16. e
17. d
18. c
19. d
20. b
Post your comment

You may like