Synonyms tests with answers - 4

1. haggard

a)gaunt
b)irascible
c)wise
d)sluggish
e)witty

2. staid

a)weary
b)remaining
c)sedate
d)afraid
e)unkempt

3. pedagogue

a)demagogue
b)peddler
c)bicyclist
d)teacher
e)pupil

4. decorous

a)adorned
b)ugly
c)insane
d)proper
e)childish

5. legion

a)distance
b)rampage
c)multitude
d)motto

6. broach

a)to decorate
b)bridge
c)offend
d)introduce

7. cynosure

a)obscurity
b)center of attention
c)certainty
d)clown

8. reticence

a)reserve
b)retention
c)regret
d)brazenness
e)hostility

9. chagrin

a)chin
b)mortification
c)elation
d)intuition
e)chamber

10. prognosis

a)scheme
b)forecast
c)preface
d)identification of a disease

11. tenable

a)experimental
b)long lasting
c)flimsy
d)defensible

12. paroxysm

a)spasm
b)furor
c)paralysis
d)fear

13. wrangler

a)lawman
b)cowboy
c)inventor
d)arbitrator

14. incommunicado

a)close-mouthed
b)disguised
c)irreconcilable
d)without means of communication

15. vapid

a)steamy
b)helter skelter
c)lively
d)boring

16. quorum

a)public meeting
b)all the participants
c)necessary number of members
d)document

17. senescent

a)sensitive
b)ageing
c)sleepy
d)sweet smelling

18. chasten

a)discipline
b)pursue
c)sanctify
d)stop
e)start

19. reclusive

a)snobbish
b)scholarly
c)silent
d)hermit-like

20. flux

a)continuous flow
b)gradual curve
c)substitute
d)shimmering light

ANSWER


1. a
2. c
3. d
4. d
5. c
6. d
7. b
8. a
9. b
10. b
11. d
12. a
13. b
14. d
15. d
16. c
17. b
18. a
19. c
20. a
Post your comment

You may like