Synonyms tests with answers - 7

1. bonanza

a)fish fry
b)windfall
c)blessing
d)dessert

2. stodgy

a)sturdy
b)dull
c)blunt
d)obstinate

3. bombastic

a)inflated
b)explosive
c)retaliatory
d)meek
e)enraged

4. inter

a)carry
b)hint
c)bury
d)interfere
e)act as go-between

5. endow

a)to approve
b)immobilize
c)embark
d)provide

6. endeavor

a)to ignore
b)intend
c)attempt earnestly
d)bring about

7. insurrection

a)discontent
b)objection
c)revolt
d)disobedience

8. vermin

a)welcome guests
b)fur wraps
c)true accounts
d)objectionable pets

9. halcyon

a)turbulent
b)shimmering
c)exhausting
d)calm

10. hegemony

a)government by the few
b)mass migration
c)self-governing state
d)dominance

11. plebiscite

a)militant youth
b)common people
c)minority representation
d)direct popular vote

12. repatriate

a)to return home
b)colonize
c)brainwash
d)repay

13. citadel

a)mountain
b)conduit
c)palace
d)fortress

14. ramification

a)problem
b)combination
c)reinforcement
d)consequence

15. contagion

a)concealment
b)an infecting contact
c)worrisome question
d)lack of concern

16. reverie

a)daydream
b)adoration
c)awakening call
d)meeting

17. nonchalant

a)calm and casual
b)listless
c)apprehensive
d)negligent

18. hew

a)to obey
b)chop
c)cry out
d)tinge

19. churlish

a)brave
b)foolish
c)boorish
d)shy

20. aver

a)to balk at
b)declare
c)turn away
d)postpone

ANSWER


1. b
2. b
3. a
4. c
5. d
6. c
7. c
8. d
9. d
10. d
11. d
12. a
13. d
14. d
15. b
16. a
17. a
18. b
19. c
20. b
Post your comment

You may like