Synonyms tests with answers - 9

1. attrition

a)addition
b)regret
c)attitude
d)abrasion
e)concentration

2. ascribe

a)to engrave
b)attribute
c)sign
d)write

3. cuisine

a)overall atmosphere
b)table setting
c)style of cooking
d)light luggage

4. superfluous

a)flowing
b)disdainful
c)ornate
d)unnecessary

5. malfeasance

a)seasickness
b)criticism
c)cure
d)misconduct
e)poor performance

6. hamlet

a)actor
b)benefactor
c)small rodent
d)village
e)introvert

7. pneumatic

a)pertaining to air
b)automatic
c)sick
d)elastic
e)plotted

8. inane

a)careless
b)merry
c)angry
d)silly

9. inordinate

a)excessive
b)illegal
c)bad
d)demanding

10. chastise

a)to tease
b)drive
c)punish
d)sadden

11. umbrage

a)offense
b)shelter
c)peaceful attitude
d)leave

12. hyperbole

a)turning point
b)high excitement
c)swear word
d)obvious exaggeration

13. symposium

a)musical composition
b)honorary award
c)amphitheater
d)conference

14. amnesty

a)international agreement
b)cease-fire
c)pardon
d)exchange of prisoners

15. providence

a)luck
b)act of kindness
c)foresight
d)persons destiny

16. odium

a)hatred
b)repulsive smell
c)clumsiness
d)fear

17. accord

a)to address
b)grant
c)take note of
d)respect

18. abate

a)to tease
b)lessen
c)suppress
d)give away

19. abound

a)to be plentiful
b)tie up
c)bounce
d)spread out

20. impede

a)to encourage
b)hinder
c)speed up
d)stutter

ANSWER


1. d
2. b
3. c
4. d
5. d
6. d
7. a
8. d
9. a
10. c
11. a
12. d
13. d
14. c
15. d
16. a
17. b
18. b
19. a
20. b
Post your comment

You may like