Verbal Analogies tests with answer - 2

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


1. FATHOM: DEPTH

(A) amplify: volume
(B) overflow: capacity
(C) appraise: value ---
(D) stump: answer

2. JOURNAL: ARTICLE

(A) anthology: poem ---
(B) dance: ballet
(C) magazine: cover
(D) concert: musicians

3. POSTSCRIPT: LETTER

(A) preamble: document
(B) glossary: reference
(C) epilogue: play --
(D) signature: pen

4. ICONOCLAST: ORTHODOXY

(A) scientist: theory
(B) libertarian: tyranny ---
(C) conformist: genius
(D) soldier: combat

5. HECKLER: DISCONCERT

(A) outcast: exclude
(B) performer: applaud
(C) monarch: depose
(D) lobbyist: persuade ---

6. REFUGEE: ASYLUM

(A) astronaut: capsule
(B) perfectionist: frustration
(C) opportunist: advantage ---
(D) director: stage

7. DEFEND: UNTENABLE

(A) flourish: vigorous ---
(B) escape: unfettered
(C) protect: dangerous
(D) care: invariable

8. SORT: CRITERION

(A) study: competence
(B) rank: value ---
(C) divide: quality
(D) poll: opinion

9. INCUMBENT: OFFICE

(A) politician: election
(B) jailer: prison
(C) retiree: service
(D) tenant: dwelling ---

10. EMULATE: PERSON

(A) mimic: gesture ---
(B) create: reputation
(C) obey: leader
(D) work: partner

ANSWER


1. C
2. A
3. C
4. B
5. D
6. C
7. A
8. B
9. D
10. A
Post your comment

You may like