Days and years quiz - online GK quiz


Home > GK > Days and years

1) Which day is observed as World Food Day?

a) September 10th
b) August 16th
c) November 4th
d) October 16th

ANSWER : October 16th

2) 20th August is celebrated as:

a) Earth Day.
b) Sadbhavana Divas.
c) No Tobacco Day.
d) None of these.

ANSWER : Sadbhavana Divas

3) World Population Day is observed on:

a) 31st May.
b) 4th October.
c) 10th December.
d) 11th July.

ANSWER : 11th July

4) When is Army Day celebrated?

a) 15th January.
b) 14th January.
c) 20th January.
d) 11th January.

ANSWER : 15th January

5) When was the first Journalist Day celebrated all over the country?

a) 20th October, 1984.
b) 1st October, 1984.
c) 28th October, 1984.
d) 8th October, 1984.

ANSWER : 28th October, 1984

6) When is the World Environment Day?

a) 7th April.
b) 5th June.
c) 6th August.
d) 16th June.

ANSWER : 5th June

7) Among the following which day is World’s no Smoking Day?

a) 15th July.
b) 31st December.
c) 1st May.
d) 31st May.

ANSWER : 31st May

8) The decade 1981 – 1990 was observed as International Decade for:

a) Peace.
b) Drinking water supply and Sanitation.
c) Women.
d) Children.

ANSWER : Drinking water supply and Sanitation

9) The year 1985 was declared as the International Year of:

a) Blind.
b) Youth.
c) Children.
d) Gandhi women.

ANSWER : Youth

10) 1981 was the International year of the:

a) Disabled.
b) Women.
c) Children.
d) Blind.

ANSWER : Disabled

11) When is World Human Rights Day?

a) 8th April.
b) 10th December.
c) 7th December.
d) 5th September.

ANSWER : 10th December

12) When is Teacher’s Day celebrated?

a) 5th September.
b) 10th September.
c) 14th November.
d) 14th February.

ANSWER : 5th September

13) Among the following when is Friendship’s Day celebrated?

a) First Sunday of August.
b) Second Sunday of August.
c) Last Sunday of August.
d) First Monday of August.

ANSWER : First Sunday of August

14) When is World Literacy Day observed?

a) 5th September.
b) 6th August.
c) 24th October.
d) 8th September.

ANSWER : 8th September

15) The year 1991 was observed in India as the year of:

a) Population control.
b) Girl child.
c) Literacy.
d) Tourism.

ANSWER : Tourism

16) The centenary of Mahatma Gandhi’s arrival in South Africa was celebrated in:

a) May 1993.
b) August 1993.
c) July 1993.
d) September 1993.

ANSWER : May 1993

17) When does National Maritime Day fall?

a) 5th April.
b) 5th June.
c) 5th October.
d) 5th September.

ANSWER : 5th April

18) When is the Birthday of Jawaharlal Nehru?

a) 8th September.
b) 15th October.
c) 15th November.
d) 15th December.

ANSWER : 15th November

19) Which year is observed as Poverty Eradication Year by SAARC?

a) 1998.
b) 1997.
c) 1996.
d) 1995.

ANSWER : 1995

20) When is Labour’s Day celebrated?

a) 1st May.
b) 1st June.
c) 2nd May.
d) 3rd May.

ANSWER : 1st May



Write your comment - Share Knowledge and Experience



Latest MCQs
» General awareness - Banking » ASP.NET » PL/SQL » Mechanical Engineering
» IAS Prelims GS » Java » Programming Language » Electrical Engineering
» English » C++ » Software Engineering » Electronic Engineering
» Quantitative Aptitude » Oracle » English » Finance
Home | About us | Sitemap | Contact us | We are hiring