Static testing techniques - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Who leads a walkthrough?
- Published on 18 Aug 15

a. Author
b. Moderator
c. Reviewer
d. Scribe
Answer  Explanation 

ANSWER: Author

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is / are not an important goal of a walkthrough?
- Published on 18 Aug 15

a. Knowledge transfer
b. Gather information
c. Discuss alternatives
d. Establish common understanding
e. Find defects
Answer  Explanation 

ANSWER: Find defects

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   To check whether coding standards are followed, which type of testing will be beneficial?
- Published on 18 Aug 15

a. Dynamic Testing
b. Static Testing
c. Parameter Testing
d. Computation Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Static Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In which of the following is / are methodologies of walkthrough?
- Published on 18 Aug 15

a. Scenario, Dry Run, Peer Group
b. Kick off meetings
c. Formal Follow Up Process
d. Includes Metrics
Answer  Explanation 

ANSWER: Scenario, Dry Run, Peer Group

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   If Static Testing is done prior to Dynamic Testing, it would be beneficial.
- Published on 14 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which is not a type of Review?
- Published on 14 Aug 15

a. Requirement Analysis
b. Peer to peer
c. Technical
d. Walk through
e. Inspection
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirement Analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which is a Formal Review Technique?
- Published on 30 Jul 15

a. Walk through
b. peer to peer review
c. Inspection
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Inspection

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which are the benefits of Static Testing?
- Published on 30 Jul 15

a. Early feedback of a quality.
b. Less rework cost.
c. Increased developmental productivity.
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Arrange the following phases of a Formal Review according to the order in which they are conducted.
1. Preparation
2. Kick of
3. Review meeting
4. Planning
5. Follow up
6. Rework

- Published on 30 Jul 15

a. 1,2,4,3,6,5
b. 4,1,2,3,6,5
c. 4,2,1,3,6,5
d. 4,2,1,3,5,6
Answer  Explanation 

ANSWER: 4,2,1,3,6,5

Explanation:
No explanation is available for this question!


1