1) Which category of HDLC frames undergoes error and flow control mechanisms by comprising send and receive sequence numbers?
a. U-frames
b. I-frames
c. S-frames
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: S-frames
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
2) Which type of S-frame in HDLC exhibit the correspondence of last three bits [N(R)] by defining the negative acknowledgement (NAK) number with the code value of '01'?
a. Receive ready
b. Receive not ready
c. Reject
d. Selective Reject
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Reject
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
3) Which operational mode/s of HDLC support/s the balanced configuration by governing point-to-point link connectivity in addition to the primary as well as secondary functions performed by the station?
a. NRM
b. ABM
c. Both a & b
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: ABM
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
4) What are the frames issued by the secondary station of HDLC, known as?
a. Link
b. Command
c. Response
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Response
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
5) Which ARQ mechanism deals with the transmission of only damaged or lost frames despite the other multiple frames by increasing the efficiency & its utility in noisy channels?
a. Go-Back-N ARQ
b. Selective Repeat ARQ
c. Stop-and-Wait ARQ
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Selective Repeat ARQ
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
6) Which feature of Go-Back-N ARQ mechanism possesses an ability to assign the sliding window in the forward direction?
a. Control Variables
b. Sender Sliding Window
c. Receiver Sliding Window
d. Resending of frames
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Sender Sliding Window
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
7) Which consequences are more likely to occur during the frame transmission in Stop-and-Wait ARQ mechanism?
a. Loss of frame or an acknowledgement
b. Delay in an acknowledgement
c. Normal operation
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: All of the above
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
8) Which provision can resolve/overcome the shortcomings associated with duplication or failure condition of Stop and Wait Automatic Repeat Request protocol especially due to loss of data frames or non-reception of acknowledgement?
a. Provision of sequence number in the header of message
b. Provision of checksum computation
c. Both a & b
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Provision of sequence number in the header of message
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
9) When does the station B send a positive acknowledgement (ACK) to station A in Stop and Wait protocol?
a. Only when no error occurs at the transmission level
b. When retransmission of old packet in a novel frame is necessary
c. Only when station B receives frame with errors
d. All of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Only when no error occurs at the transmission level
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
10) Which among the following represents the objectives/requirements of Data Link Layer?
a. Frame Synchronization
b. Error & Flow Control
c. Both a & b
d. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Both a & b
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|