Creating Brand Equity - MCQs with answers - Part 6

Creating Brand Equity - MCQs with answers - Part 6


Brand extensions

1. The approach of using an established brand to launch a new product is ____

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Brand extension



2. Amul Masti Dahi is an example of:

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Brand extension



3. When the parent brand includes a new product within a category it already serves is

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Line extension



4. Lifebuoy care, Lifebuoy nature Lifebuoy total products extension is an example of

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Line extension



5. When a product uses parent brand to venture into a different product category, it is

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Category extension



6. ___________ includes all products original, line extensions and category extensions sold under a specific brand.

a) Brand mix
b) Brand variants
c) Brand extension
d) Brand line

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Brand line



7. When a seller forms a set of brand lines and makes it available to buyers, it is known as

a) Brand mix
b) Brand variants
c) Brand extension
d) Brand line

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Brand mix



8. When the specific brand lines are supplied to distribution channels or specific retailers it is known as

a) Brand mix
b) Branded variants
c) Brand extension
d) Brand line

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Branded variants



9. The strategy used by TATA to name its products is known as

a) Individual names
b) Blanket family names
c) Flavored names
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Blanket family names



10. Availability of different variants of Rexona deodorants like Rexona Cotton Dry stick, Rexona anti-sweat is an example of

a) Line extension
b) Brand extension
c) Category extension
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Line extension



11. The basic concept in designing a brand portfolio is

a) Maximize market coverage and minimize brand overlap
b) Minimize market coverage and maximize brand overlap
c) Maximize market coverage and maximize brand overlap
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Maximize market coverage and minimize brand overlap



12. When sellers hold on to brands despite dwindling sales just because they maintain profit without marketing support, then such brands are called

a) Lucrative cows
b) Profit Cows
c) Cash Cows
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Cash Cows



13. Customer life value is affected by cost and revenue considerations related to

a) Retention
b) Acquisition
c) Cross-selling
d) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) All of the above



14. Customer equity perspective focuses on

a) Supply chain partners
b) Bottom line financial values
c) High quality employees
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Bottom line financial values


Post your comment