Equivalence partitioning and Boundary value analysis - MCQs

Equivalence partitioning and Boundary value analysis - MCQs


1. A shopping website gives discount based on prices of total purchased items. Suppose customer purchases are below 2000 rs. then no discount,for purchases till 20000, it gives 10% discount and above 20000 it gives 15% discount. Which of the following sets of values lie in 3 different equivalence classes?

a) 1800,2000,8000
b) 2001,10000,20002
c) 1800, 2003,58,000
d) 100,1800,20001

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) 1800, 2003,58,000




2. In final examination, student can get 0 to 3000 marks. Students has to get 50% in order to pass the examination. If he gets 2000 or below that he will be given C grade ,if he gets 2000-2500 then he will get B grade and above that he is eligible for A grade. Using boundary value analysis what will be the values for testing if we are testing for C grade?

a) 1500,1501,1999,2000
b) 1499,1500,1999,2000
c) 1500,1501,2000,2001
d) 1499,1500,2000,2001

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) 1499,1500,2000,2001




3. A theme park charges entry fee based on age group. For children below 3 it charges nothing, for 3-10 it charges 500/-, for 10-18 it charges 800/-,then for 18-60 it charges 1000 and above 60 it charges 500 again. Using boundary value analysis, what will be the values to test if person pays 500 rs entry fee?

a) 0,2,3
b) 2,3,10,11,59,60,100,101
c) 2,3,10,11,59,60,100,101
d) 59,60,100,101

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) 2,3,10,11,59,60,100,101




4. A city field in software accepts 3 to 25 alpha characters only. Using BVA technique what will be possible number of combinations?

a) 3,4,24,25
b) 2,3,25,26
c) 2,3,24,25
d) 3,5,25,26

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) 2,3,25,26




5. Which is/are the characteristics of equivalence partitioning?

a) In equivalence-partitioning technique we need to test only one condition from each partition.
b) If one condition in a partition works, we assume all of the conditions in that partition will work.
c) if one of the conditions in a partition does not work, then we assume that none of the conditions in that partition will work.
d) Equivalence partitions and equivalence classes both terms mean exactly the same thing.
e) All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: e) All of the above




6. Equivalence partitioning and boundary value analysis techniques are used only during system testing. True or false.

a) True
b) False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) False

Comment: Equivalence partitioning and boundary value analysis techniques can be applied to all levels of testing.




7. A particular text field accepts only alpha characters. Which of the following is invalid equivalence partition?

a) APPLE
b) apple
c) aPPle
d) a2pple

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) a2pple




8. Which of the following is not a specification based technique?

a) Cause-effect table
b) State transition testing
c) Decision coverage
d) Use case testing

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Decision coverage

Comment: Decision coverage is white box testing technique.




9. The speedometer of a car uses 7 colors to show the speed. Each color covers a range of 20 km, with an operating minimum and maximum of 0 and 140. Which of the following values is LEAST likely to have been identified when applying the boundary value test design technique?

a) -1
b) 0
c) 7
d) 121

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) 7




10. A on line bus reservation system asks number of seats to be reserved by user where user can reserve seats till its capacity will be full. If a tester wants to test that particular field using boundary value, what do you think will be a correct set of input values?

a) 1, 2, capacity -1, capacity, capacity + 1
b) 0, 1, capacity, capacity + 1
c) 0, 1, 2, capacity + 1, a very large number
d) 0, 1, 10, 100, capacity, capacity+1

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) 0, 1, capacity, capacity + 11




11. To pass an Exam, a candidate has to score minimum of 50 marks in order to clear the exam. The maximum that he can score is 100 marks. Identify the Valid Equivalence values if the student passes the exam.

a) 50,58,75
b) 49,50,51
c) 52,60,99
d) 0,15,50

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) 52,60,99




12. Which of the following values for age are in the same equivalence partition?
If you are less than 18, you are too young to be registered for program
Between 18 and 50 inclusive, you will receive a 20% discount.
Anyone over 50 is not eligible for a discount.


a) 17, 18, 19
b) 51, 52, 53
c) 18, 49, 50
d) 17, 49, 51

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) 51,52,53




13. What is an equivalence partition?

a) A set of test cases for testing classes of objects
b) An input or output range of values such that only one value in the range becomes a test case
c) An input or output range of values such that each value in the range becomes a test case
d) An input or output range of values such that every tenth value in the range becomes a test case.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) An input or output range of values such that only one value in the range becomes a test case


Post your comment

    Discussion

  • RE: Equivalence partitioning and Boundary value analysis - MCQs -Zs√≥fia Pap (05/28/21)
  • Is this solution really good? The answer is C? Ok, the B and C are equivalent, by the way, it's a "bug". But why not 2,3,9,10,59,60,100,101 ?

    The original post:
    3. A theme park charges entry fee based on age group. For children below 3 it charges nothing, for 3-10 it charges 500/-, for 10-18 it charges 800/-,then for 18-60 it charges 1000 and above 60 it charges 500 again. Using boundary value analysis, what will be the values to test if person pays 500 rs entry fee?

    a) 0,2,3
    b) 2,3,10,11,59,60,100,101
    c) 2,3,10,11,59,60,100,101
    d) 59,60,100,101

    View Answer / Hide Answer

    ANSWER: c) 2,3,10,11,59,60,100,101