1) The full range of audibility in audio frequency oscillator is
a. 0 to 20 Hz
b. 20 Hz to 2 kHz
c. 20 Hz to 20 kHz
d. 20 Hz to 20 MHz
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: 20 Hz to 20 kHz
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
2) A liquid crystal display requires
a. An AC drive
b. A DC drive
c. Both AC and DC drive
d. None of these
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: An AC drive
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
3) In liquid crystal displays, the liquid crystal exhibits properties of
a. Liquid
b. Solids
c. Gases
d. Both (a) and (b)
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Both (a) and (b)
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
4) In light emitting diode, the available light emitting region is
a. Less than 2.5 mm
b. From 2.5 to 25 mm
c. Greater than 25 mm
d. Greater than 50 mm
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: From 2.5 to 25 mm
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
5) Depending on whether the display is a numeric or alphanumeric, the segmental display is
a. 7 segmental
b. 14 segmental
c. 21 segmental
d. Either (a) or (b)
e. None of the above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Either (a) or (b)
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
6) The measurements which can be simplified by using X - Y recorders is / are
a. Speed - torque characteristics of motors
b. Regulation curves of power supplies
c. Hysteresis curves
d. All of these
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: All of these
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
7) X - Y recorder is the type of
a. Graphic recorders
b. Oscillographic recorders
c. Magnetic tape recorders
d. Digital recorders
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Graphic recorders
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
8) The different types of analog recorders are
a. Graphic recorders
b. Oscillographic recorders
c. Magnetic tape recorders
d. All of these
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: All of these
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|