DSP Hardware Platform - Electronic Engineering (MCQ) questions & answers

1)   In DSP Processor, what kind of queuing is undertaken/executed through instruction register and instruction cache?

a. Implicate
b. Explicate
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Implicate

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which peripheral on C 6 X processor allows buffering of serial samples in memory by port automatically & especially with an assistance of EDMA controller?

a. Boot Loader
b. HPI
c. EMIF
d. McBSP
Answer  Explanation 

ANSWER: McBSP

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In C6X processor, which external device/s get/s acquire/s an interface support by EMIF peripheral?

a. Synchronous burst
b. Asynchronous devices
c. Externally shared memory devices
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In TMS 320 C6x processor architecture, which operation/s is/are performed by 'M' functional unit?

a. Bit expansion
b. Bit interleaving & deinterleaving
c. Rotation & Variable shifting
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In TMS 320 C6x processor architecture, which functional unit is adopted for transferring the data from register to and from control register?

a. L2
b. M2
c. S2
d. D2
Answer  Explanation 

ANSWER: S2

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Program Sequence plays a crucial role in maintaining the track of ___________

a. Program counter increment
b. Conditional branching & looping
c. Subroutine & interrupt handling
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In DAGs, which register/s provide/s increment or step size for index register especially during the register move?

a. Index Register
b. Length & Base Register
c. Modify Register
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Modify Register

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which address/es is/are generated by Program Sequences?

a. Data Address
b. Instruction Address
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Instruction Address

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In DSP processors, which among the following maintains the track of addresses of input data as well as the coefficients stored in data and program memories?

a. Data Address Generators (DAGs)
b. Program sequences
c. Barrel Shifter
d. MAC
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Address Generators (DAGs)

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which units are generally involved in Multiply and Accumulate (MAC)?

a. Adder
b. Multiplier
c. Accumulator
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!