1) In order to prevent a browser from caching a page which of these xstatements should be written?
a. Response.Cache.SetNoStore();
b. Response.Cache.SetNoServerCaching();
c. Response.Cache.SetNoCaching();
d. None of these
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Response.Cache.SetNoStore();
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
2) You need to programmatically configure page output caching. Which object would you use?
a. Request
b. Response
c. Application
d. Server
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Response
Explanation: The Response object have methods such as Response.Cache.SetExpires and Response.AddCacheDependency that enables you to configure page output caching programmatically.
|
|
3) What are the Command Object Methods?
a. ExecuteNonQuery
b. ExecuteReader
c. ExecuteScalar
d. All of the above.
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: All of the above.
Explanation: The common methods of command abject are as follows.
- ExecuteReader: This method works on select SQL query. It returns the DataReader object. Use DataReader read () method to retrieve the rows.
- ExecuteScalar: This method returns single value. Its return type is Object. If you call ExecuteScalar method with a SQL statement that returns rows of data, the query executes but returns only the first column of the first row returned by the query.
- ExecuteNonQuery: If you are using Insert, Update or Delete SQL statement then use this method. Its return type is Integer (The number of affected records).
|
|
4) To perform asynchronous data access, what must be added to the connection string?
a. BeginExecute=true
b. MultiThreaded=true
c. MultipleActiveResultSets=true
d. Asynchronous=true
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Asynchronous=true
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
5) A Master Page contains a ScriptManager control and a user wants the AJAX functionality on content page then which control is necessary on content page.
a. AsyncPostBackTrigger
b. ScriptManager
c. ScriptManagerProxy
d. None of the above.
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: ScriptManagerProxy
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
6) Which of the following is not a member of ADODBCommand object?
a. ExecuteScalar
b. ExecuteStream
c. Open
d. ExecuteReader
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Open
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
7) From the following which is not a valid state management object?
a. Querystate
b. Cookies
c. Application state
d. Hidden form fields
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Querystate
Explanation: We generally do not run queries in asp as they are slow. It is not a valid management tool to be used.
|
|
8) Where do we include the user lists for Form authentication?
a. < credential>
b. < authorization>
c. < Identity>
d. < authentication>
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: < credential>
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
9) By default, a .Net web site is configured with which of the following authentication types?
a. Anonymous
b. Basic
c. Digest
d. Integrated Windows authentication
e. a and d
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: a and d
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
10) Validation events of server controls occur before the page is post back to the server.
a. True
b. False
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: True
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
11) _____________is a property common in every validation control.
a. ValidationExpression
b. InitialValue
c. ValueToCompare
d. ControlToCompare
e. ControlToValidate
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: ControlToValidate
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
12) Using which type of stylesheet we can change the style of an element in the entire website?
a. Internal Stylesheet
b. External Stylesheet
c. Inline stylesheet
d. None of above
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: External Stylesheet
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
13) Which of the following is the way to monitor the web application?
a. MMC Event viewers
b. Performance logs
c. Alerts Snap-ins
d. ALL
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: ALL
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
14) __________________ file apply settings to all ASP.NET applications
a. web.config
b. machine.config
c. global.asax file
d. application object
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: machine.config
Explanation: No explanation is available for this question!
|
|
15) Which type of processing model does asp.net stimulate?
a. Static
b. Linear
c. Bottom up
d. Event-driven
|
Answer
Explanation
|
ANSWER: Event-driven
Explanation: Event-driven programs respond to events. An event happens(or is raised) when something happens like when a button is pressed or something. Often, events are generated by user actions but there are some events which are system generated also.
|
|